De haaruitval wordt veroorzaakt door een dwangmatige, hardnekkige neiging de eigen haren uit te trekken.

Trichotillomanie is feitelijk geen ziekte maar meer een psychiatrische aandoening .
Bij kinderen komt dit vaker voor dan bij volwassenen. Ongeveer twee keer zoveel meisjes als jongens lijden aan deze aandoening.

 Doordat velen ontkennen dat ze hun eigen haren uittrekken, is het vaak moeilijk de juiste diagnose te stellen. De verschijningsvorm van trichotillomanie kan veel lijken op alopecia areata. Een nauwgezet onderzoek door de dermatoloog kan de juiste oorzaak wel aan het licht brengen. Er zijn bij bij trichotillomanie veel afgebroken haren te zien. Bij Alopecia areata ziet men dit beeld niet, daar zijn vaak de "uitroepteken haren" aanwezig, wat een aanduiding is voor verminderde haargroei.

Omdat trichotillomanie geen somatisch aandoening is, bestaat er ook geen behandeling van deze aandoening op basis van medicatie. Als de dermatoloog door middel van een haarwortelonderzoek, bloedonderzoek of eventueel een weefselonderzoek (biopsie), er van overtuigd is dat er sprake is van trichotillomanie, dan is het zaak dat de patiënt wordt doorverwezen naar een psycholoog/psychiater. Het stoppen met het trekken aan de eigen haren is de enige oplossing voor dit probleem. Veelal is er al blijvende schade aan de haarfollikels aangebracht, waardoor volledig herstel van de haargroei moeilijk wordt.

Komt het haar niet meer terug dan kan haarinstituut Utrecht u helpen uw haarprobleem op een natuurlijke manier te camoufleren.

Wij besteden veel aandacht aan het vormgeven van uw pruik of maatwerk, bij ons krijgt u persoonlijke aandacht.

Wij komen met onze pruik ook bij u aan huis. Uiteraard kunt u ook kiezen voor een behandeling in onze salon. Wij hebben overeenkomsten met vrijwel alle zorgverzekeraars en zijn als erkend haarwerker en pruikenleverancier gecertificeerd door het NVHO.

 

Voor meer informatie en uitleg over Trichotillomanie klik hier

Naar andere delen van de site klik hier

info aanvragen voor pruiken haarwerken en toupets