De haaruitval is vaak een gevolg van een externe oorzaak.

Alopecia traumatica lijkt min of meer op trichotillomanie,   Bij alopecia traumatica is de haaruitval het  gevolg van bijvoorbeeld permanenten of ontkroezen, een ongeluk of verbranding. De haren zijn daardoor beschadigt en breken af. Als bij de verbranding ook de huid verbrand,  kan er door het littekenweefsel geen haargroei op die plaats ontstaan. (alopecia cicatricialis)

Alopecia traumatica is prima te herkennen door de vele afgebroken haren. Alopecia traumatica kan ook aangezien worden voor trichotillomanie of omgekeerd. Uiteraard is een juiste diagnose van groot belang om toekomstig haarverlies te voorkomen.

Net als voor trichotillomanie, is er voor alopecia traumatica geen behandeling. De oorzaak - de "mishandeling" van het haar - moet worden weggenomen. Zodra de haren niet meer worden afgebroken, zal de haardos zich op een normale wijze herstellen. Indien de alopecia traumatica de haarfollikels heeft aangetast of tot littekenvorming van de huid heeft geleid, kan op die plaatsen de haargroei blijvend verstoord zijn. In dit geval kan haarinstituut Utrecht u helpen het haarverlies op een natuurlijke wijze te camoufleren.

Wij besteden veel aandacht aan het vormgeven van uw pruik, bij ons krijgt u persoonlijke aandacht.

Wij komen met onze pruik ook bij u aan huis. Uiteraard kunt u ook kiezen voor een behandeling in onze salon. Wij hebben overeenkomsten met vrijwel alle zorgverzekeraars en zijn als erkend haarwerker en pruikenleverancier gecertificeerd door het NVHO.

 

Voor meer informatie en uitleg over Alopecia Traumatica klik hier

Naar andere delen van de site klik hier

info aanvragen voor pruiken haarwerken en toupets